Dagens pass med Corestyrka®️

corestyrka

Dagens pass med Corestyrka®️

Lugnet före passet startar, lite småprat och mysbelysning, en härlig känsla. Idag har vi haft ett pass med Corestyrka idag, vi har det varje tisdag.

Igår tränade jag ett yoga pass som var fantastiskt bra och skönt men jag la märke till att inte många arbetade med en aktiv core, och vi fick heller inga instruktioner i att vi skulle tänka på core, att spänna magen eller ryggen, man jag antar att det är så när man tränar yoga. Vid ett tillfälle står jag i en position och kände mig väldigt svajig. Som att jag på riktigt svajade som en flaggstång i vinden och var väldigt ostabil. Jag gick tillbaka med båda fötterna på mattan och började om från början men jag startade med att hitta mitt knip och min aktiverade core, och vilken skillnad det blev i min hållning i positionen. Stabil och stark kände jag mig, och jag hade inte svårt att hålla positionen en liten längre period. Det gör skillnad…att ha ett stabilt bäckenbotten och en stark mage och rygg.

 

corestyrka

Här är en av övningarna vi gör i träningskursen. En påbörjan på en campbell chrunch. Det gäller att bygga en bra och stark grund om du vill bli stark från insidan! Nästa tisdag kör vi igen! 🙂 Tack för fina bilder Nina.

2 kommentarer
  1. Då tror jag du har fått fel uppfattning om yoga. Rot och maglås (core) är själva essensen i all yoga. Det ska finnas med i alla övningar utom i avslappningsövningar. Tur att du upptäckte det själv. ??

    1. Jag tror du har helt rätt Gun-britt! Jag valde att prova yoga på ett nytt ställe då jag vanligtvis inte tränar. Jag har aldrig tränat yoga ”på riktigt” så jag saknade nog att instruktören förklarade att man ska arbeta med core i flödena. Jag har provat yoga igen efter det här passet nu i veckan och då fick jag en väldigt bra förklaring om maglås. Men du har rätt i att det var tur att jag upptäckte det då det finns mycket vinning i att ha en aktive core i yoga ? Yoga är fantastiskt skönt och jag förstår att du med gillar det! Tack för att du delar med dig av din kunskap om yoga ?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras